CSARDAS LocalNews 970x250px

1 Comment

Priviti. Odinhiti-va o tara ochii pe-aceste romance, june ale dansului indatinat… ducand traditia catre maine, cu ai lor vajnici JUNI… veterani ai Sibiului.

Braul li-i tricolor, desprins, parca, din… istorie. Si, daca luam in seama ca in credinta populara braul e simbolul cercului (al perfectiunii), al fidelitatii, puterii si curajului deopotriva… ba unii batrani stiu ca braul reprezinta semnul pregatirii pentru indeplinirea unei inalte misiuni sau a unei fapte eroice, asa, ca-n basme… Braul, mai mult, ocroteste…si indeparteaza duhurile rele. Prin urmare, le e lor tricolorul Arhanghel pazitor, si insemn… pentru ca ele is romance. Dintr-acelea in care jocul din batrani vibreaza, cu tot cu Romania…

 

 

 

 

Sursa foto: Tarcea Maria Dorina/ Viorica Damian

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Virgil Ardelean · 01:42 23/04/2021
    Ferească sfântul... Ce interpretări de autobază! Braul tricolor a fost impus politic dupa 1921 in Transilvania. Nu era deloc traditional, nu este si nu va fi. Când după 3 ani de la terminarea marelui război, Ferdinand a îndrăznit să calce în Transilvania (toți oponenții acaparării Țării de către regat fiind eliminați și nobilimea pusă la zid), serviciul său de propagandă a zis că dă bine să fie înlocuit brâul negru sau cel cu culorile steagului transilvan cu un brâu tricolor, pentru a-i da senzația regelui că populația chiar apreciază că în loc să fie independentă s-a trezit cucerită de valahi și adusă la valorile acestora. Adică furt, minciună, asasinat politic, ciubuc, pescheș, mită, bragă și alte rahaturi specifice sudului.
    Citiți și mai și gândiți, că de-aia suntem înzestrați cu creier.
Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest