CSARDAS LocalNews 970x250px

1 Comment

arest

Prim procuror Ion Veștemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

„În completarea comunicatului din data de 19.05.2021 vă facem cunoscut că, urmare a audierii celor 25 de suspecți - agenți de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție (cel puțin 115 infracțiuni de luare de mită, prev. și ped. de art.289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 și art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr.78/2000), infracțiuni de serviciu (cel puțin 54 de infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. și ped. de art. 13 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) C. pen.) și infracțiuni de fals, prin ordonanţa procurorului din data de 19.05.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 15 dintre aceștia.

Prin ordonanța procurorului din data de 19.05.2021, s-a dispus luarea măsurii reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de 13 dintre inculpați.

La data de 20 .05.2021, față de 10 dintre inculpați (agenți de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene) s-a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 20.05.2021 până la data de 18.06.2021, inclusiv, aceasta fiind înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu.

Cu privire la 5 dintre inculpații față de care s-a pus în mișcare acțiunea penală, prin ordonanța procurorului din data de 20.05.2021, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar”.

Tototoodată, comunicattl subliniază: „Facem precizarea că cercetările continuă în prezenta cauză, raportat la probele administrate, și în special a datelor rezultate din punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică, până la identificarea tuturor faptelor și autorilor acestora.

„Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Sibiu, au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție, Serviciului Județean Anticorupție Alba, Serviciului Județean Anticorupție Brașov, conducerea Inspectoratului de Poliție a Județului Sibiu, Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Sibiu, Brigada Mobilă de Jandarmi”, mai transmite Prim procurorul Ion Veștemean.

Precizare: Efectuarea în continuare a urmării penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.        

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • This commment is unpublished.
  Lechi · 10:31 22/05/2021
  Salut!
  Politistii, desigur s-au inspirat, de la Johannis,
  dar, partial, in sensul ca, vazand ca, daca furi o casa
  in centrul Sibiului, nu patesti nimic,
  ce dracu sa i se intample politistului pentru o mita de 200 de lei!
Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest